O klubu

Taekwondo klub Dugo Selo osnovan je 17. lipnja 2006. godine na inicijativu roditelja  čija su djeca polazila tečaj taekwonda u Pučkom otvorenom učilištu Dugo Selo. Nakon osnivanja Taekwondo klub Dugo Selo dobio je na korištenje prostor Stare škole  ( nekadašnje dvorane stolnoteniskog kluba ) gdje se i danas održavaju treninzi.

Klub je počeo raditi uz stručno mentorstvo Antona Marasa, a Sandro Maras bio je i prvi trener. Od tada do danas Taekwondo klub Dugo Selo je sa početnih 20 članova prerastao u Klub sa preko stotinu članova, a  od studenog  2011. treninzi su organizirani i na području općine Brckovljani u Lupoglavu, gdje se za potrebe treninga koristi Društveni dom u Lupoglavu.

Od osnivanja do danas Klub u Klubu je radilo nekoliko trenera; Sandro Maras, Zdenko Maras, Marinko Mandić,  Zvionmir Matica , Filip Šikić a od 2010. godine u Klubu je stalno zaposlen trener Seung Ki Hong koji zajedno sa trenericama Janjom i Jernejom Bambić i sada radi u klubu.

 U redovnom trenažu  Taekwondo klub Dugo  Selo ima četiri grupe i to ;vrtićanci, početnici,  mlađi kadeti i natjecatelji ( kadeti, juniori i seniori).

Osim toga šest puta tjedno održavaju se rekreativni treninzi za osobe treće životne dobi. Osim redovnog treninga Taekwondo klub Dugo Selo za vrijeme zimskih i proljetnih školskih praznika organizira i besplatne  taekwondo  radionice za  djecu školskog uzrasta.

Taekwondo klub Dugo Selo orijentirao se na prikupljanje sredstava putem prijave na razne natječaje pa smo tako zahvaljujući  dobivenom natječaju  Svjetske banke – Fonda za civilno društvo dobili dovoljno sredstava da opremimo sportsku dvoranu tatamijem , tako da naši članovi imaju izvrsne uvjete za trening.